Billedkunst

128 sider
ISBN 9788755911703
Udgivelsesdato:
25. feb. 2004
Ord & billede
Af Bodil Billeskov Bøving
Pia Strandbygaard Frandsen
Ellis Fink Nielsen
UDSOLGT

Del på Facebook

Ord & billede

Ti temaer i dansk kunst gennem 500 år

I ORD & BILLEDE lægges der vægt på at inspirere elever og lærere til en oplevelsespræget tilgang til billedkunsten. Ved hjælp af 40 danske kunstværker fra 1500-tallet til 1990’erne belyses ti temaer, som alle rummer rige muligheder for diskussion af vigtige emner og følelsesmæssige aspekter af tilværelsen.

De ti temaer er angst, drømme, familie, identitet, kroppen, kærlighed, kønsroller, lys, magt og natur. Hvert tema indledes med et digt. Derefter følger tre kunstværker med hver sin billedanalyse samt et fjerde værk med tilhørende arbejdsspørgsmål og forslag til opgaver inden for temaet.
MAGT belyses f.eks. af et uddrag af Brorsons digt „Op al den ting Gud har gjort“, Claus Bergs altertavle fra første halvdel af 1500-tallet, Karel van Manders portræt af Christian IV fra 1643, Ingvar Cronhammars skulptur „Attack“ fra 1992, Claus Carstensen og Superflex’ fotografiske værk „Flex pissing/Björk er en nar“ fra 1997.

ORD & BILLEDE rummer en idébank til læreren med forslag og inspiration til arbejdet med temaerne og konkrete forslag til stilemner, hvor eleven selv får mulighed for at analysere og tolke billeder. Endvidere en leksikondel, korte kunstnerbiografier, en oversigt over kunstmuseer, hvor nogle af værkerne kan opleves samt udførlig liste med uddybende litteratur til brug for opgaveskrivning.

Henvender sig til elever i 9. og 10. klasse, hf og gymnasie, kursister på VUC, til elever på højskoler og i fritidsundervisning. Kan anvendes til temalæsning, billedanalyse og billedlæsning i fagene dansk og billedkunst; samt i tværfaglige projekter i sammenhæng med historie, kristendomskundskab, samfundsfag, drama og filosofi.

„... kan fint bruges som lærerens inspirationskilde i det meste af skoleforløbet.“ – Folkeskolen

„Dette er en rigtig god og igangsættende undervisningsbog...“ – DBC

„...det er skønt at se en undervisningsbog, som både tager denne aldersgruooe og kunsten alvorlig.“ – Kunst

DKK 200,00 / 160,00 ex.moms     UDSOLGT


Presse / Download

Haase Forlag A/S | Løvstræde 8, 2.tv. | 1152 København K | haase@haase.dk | Salgs- og handelsbetingelser