Børne og ungdomsbøger

128 sider
ISBN 9788755911864
Udgivelsesdato:
22. okt. 2002
Af Philip Ardagh

Del på Facebook

Rejsen mod Den Grumme Ende

En skrupskør historie om Eddie Dickens, der levede omkring forrige århundredskifte. Han er 11 år, da hans forældre bliver angrebet af en rædsom sygdom, der gør dem helt gule og en smule krøllede i kanterne, så de begynder at lugte af gamle gummi-varmedunke. Eddie må derfor sendes væk en tid. Desværre for Eddie skal han bo hos Gale Onkel Jack og Gale Tante Maud, der bruger det meste af dagen på at tale til sin udstoppede hermelin. De henter Eddie i en hestetrukken vogn og påbegynder rejsen mod deres hus: Den Grumme Ende.

Handlingen er umulig at gengive – det er imidlertid heller ikke handlingen, der er det bærende i denne vanvittige fortælling, men stilen, historien er fortalt i. Alle personer – lige bortset fra Eddie – er skrupskøre, handlingen er skrupskør, og forfatteren, der i flere afsnit henvender sig direkte til læseren, er vist heller ikke helt normal! (Beviset findes på www.philipardagh.com).

„Rejsen mod Den Grumme Ende“ er første bind i en trilogi. Bind 1 og 2 har alene i England solgt langt over 125.000 eksemplarer. Bogen blev indstillet til Deutscher Jegendliteraturpreis 2003 og vandt (den tyske) Luchs-pris i 2002.

„…raffineret … ekstremt fjollet … vidunderlig … forvandler almindeligt vrøvl til fremragende kunst.“
– Sunday Telegraph

„… en herlig absurd historie. Et virkeligt fund.“
– Bookseller


Presse / Download

Haase Forlag A/S | Løvstræde 8, 2.tv. | 1152 København K | haase@haase.dk | Salgs- og handelsbetingelser