Historie og samfund


ISBN 9788755950962
Udgivelsesdato:
14. mar. 2014
Af Dino Knudsen

Del på Facebook

Øjenvidner til besættelsen (e-bog)

Danskere beretter om hverdag og krig 1940-45

220 beretninger om livet under ’de fem onde år’ 1940-45, alle fortalt af danskere, der oplevede besættelsen på allernærmeste hold: sabotører, modstands- og politifolk, nazister, jøder, soldater, østfrontfrivillige, medløbere, sympatisører og politikere – unge og ældre, mænd og kvinder, kendte og ukendte.

Beretningerne stammer fra breve, dagbøger, erindringslitteratur, rapporter eller redegørelser i historiske arkiver. Flere offentliggøres her for første gang, andre er centrale uddrag fra tidligere publiceret materiale.

ØJENVIDNER TIL BESÆTTELSEN er usminket historiefortælling, der giver et bredt, nuanceret billede af begivenheder og personlige oplevelser fra en skelsættende periode i danmarkshistorien. Værket er på én og samme tid historiER og historiEN om besættelsestiden og kan læses i brudstykker eller kronologisk fra start til slut.

"Herlig læsning ... et væld af fantastiske historier, og både mænd og kvinder fortæller løs. Det er et meget fint og repræsentativt udvalg, og unge mennesker, der har set filmen »Flammen og Citronen«, vil med denne bog have god mulighed for at få færten af, hvad besættelsen egentlig gik ud på."
– Berlingske Tidende

"Det er et utroligt stykke researcharbejde, der ligger bag denne fremragende bog. Der skal lyde en meget stor og varm tak til Dino Knudsen for hans utrolige indsats. Det er intet mindre end en fornem stele over de fem forbandede år, han har rejst." – Kulturkapellet.dk

"Bogens 220 beretninger er en ordentlig mundfuld. Men de er alle som en læseværdige over deres i alt små 1.000 sider. Og giver et meget blandet, nuanceret og historisk perspektiv på en periode i livet, der for mange varede fem år for længe." – bogsyn.dk

Forhandles ikke på haase.dk.
Kan købes til ca. 99,00 DKK Her


Presse / Download

Haase Forlag A/S | Løvstræde 8, 2.tv. | 1152 København K | haase@haase.dk | Salgs- og handelsbetingelser