Titel

356 sider
ISBN 9788755951167
Udgivelsesdato:
09. apr. 2015
Af Thomas Hardy

Del på Facebook

Tess d'Urberville (e-bog)

Tess Durbeyfield er en fattig bondepige med en fordrukken far og en ambitiøs mor. Da faren forledes til at tro, at hans familie nedstammer fra den velhavende og uddøde adelsslægt d’Urberville, går begivenhederne i gang. Forældrene bruger oplysningen som løftestang for egen social prestige og økonomisk vinding og drager deres smukke datter ind i foretagendet. For Tess ender det tragisk.

»Tess d’Urberville« er mere end en klassisk kærlighedshistorie. Det er et opgør med det victorianske, moralske snæversyn, kirkens hykleri og konservative normer. Det er en almengyldig beskrivelse af menneskesindet, og måske netop derfor siger romanen os stadig noget i dag – mere end hundrede år efter, at den først blev udgivet.

Roman Polanski filmatiserede i 1979 Thomas Hardys store klassisker med Natassia Kinski i hovedrollen som bondepigen Tess. Han havde altid haft lyst til at arbejde med en stor kærlighedshistorie, og Hardys skarpe billede af skæbnens omskiftelighed og det at være fastlåst af sin sociale arv fascinerede ham dybt.

Forhandles ikke på haase.dk.
Kan købes til ca. 49,50 DKK Her


Presse / Download

Haase Forlag A/S | Løvstræde 8, 2.tv. | 1152 København K | haase@haase.dk | Salgs- og handelsbetingelser